Konstsmide & Antiksmide i Karlskrona – Vi kan konsten

Smide har funnits i många år och sättet man smed på förr skiljer sig ifrån hur man smider idag. Svets & Smide i Karlskrona utför kultur, antik och konstsmide för att efterlikna det gamla sättet, men även det nya. Vi försöker efterlikna det gamla smidet så gott som möjligt och stärker det, så det håller i flera år framöver.

Antiksmide i Karlskrona

Karlskrona är en stad med världsarvsstatus som har många kulturhistoriska byggnader och statliga byggnadsminnen. Behovet av att kunna reparera samt tillverka detaljer, som efterliknar originalet är stort. Därför är det viktigt att de smiden vi tillverkar och reparerar smälter in i den speciella miljön. Detta kräver att vår personal arbetar noggrant och har ett öga för detaljer. Svets & Smide arbetar mycket ihop med antikvariska konsulter för att utföra ombyggnader och renoveringar på rätt sätt med antiksmide. I många fall blir vi handplockade för våra kompetenser och referensjobb.

Konstsmide

De uppdrag vi oftast stöter på är arkitektoniskt historiska samt bevaringsvärda byggnader och objekt. Vår smedja har bland annat varit ansvariga för totalrenovationen av Fredrikskyrkan med antiksmide i Karlskrona och idag står den starkare än någonsin. Kyrkor är byggnader som har stått i flera 1000 år och som ska stå i flera 1000 till. Med åren som går slits de ut både utvändigt och invändigt. Vi arbetar därför med konstsmide för att kunna fräscha upp konsten i alla antika föremål och byggnader. Exempel på konstsmide som vi arbetar med är kyrkor, räcken, handledare, trappor, utsmyckningar och grindar.

Pålitlighet

Med oss ska det vara ordning och reda. Svets och Smide Karlskrona AB står för ansvar och trovärdighet.

Rätt kvalite

Vi eftersträvar att alltiduppfylla kundens behov och krav. Efter avslutat projekt ska alla parter vara nöjda.

Lagarbete

Genom att arbeta tillsammans så arbetar vi även effektivt. Vi strävar efter att dela med oss av vår kunskap och tillsammans lösa utmaningar.

Vi löser era problem!

Kontakta oss för hjälp med konstsmide & antiksmide

Har ni en spiraltrappa, lampor, en gammal kamin eller annat där vi kan hjälpa er med antiksmide? Kontakta oss så tar vi snabbt fram ett kostnadsförslag. Vi kan även hjälpa till med antiksmide av kyrkor och andra äldre byggnader. Vår smedja levererar alltid vad som förväntas och med vår kompetens kan vi säkerställa bevaringen av historiska samt betydelsefulla byggnader och objekt. Svets & Smide ger även tips och råd om hur vi kan göra för att nå bästa resultat med antiksmide och konstsmide i Karlskrona.